Perşembe, Ağustos 24, 2006

Köyümden Manzaralar


Arşivimi karıştırırken bulduğum köy resimlerini geçte olsa yayınlamak istedim. Arşivimi karıştırmak ta aklıma nerden geldi bilin bakalım. Geçen gün blogları gezerken birde ne göreyim, Nilüfer arkadaşımız bi yarışma düzenlemiş ama ben geç kalmışım resim yollamada, 'tekrar yapamımısın' diye sorduğumda 'yapabilirim' dedi. Bende hemen bi arayışa başladımki sormayın. Bi kaçtane buldum, eğer tekrar öyle bi yarışma düzenlerse Nilüfercim, katılmayı düşünüyorum.

Şimdi başlayalım bizim köyü gezmeye..

Alltaki resim evimizin ( babamların ) arka bahçesinden çekilmiştir... Azıcık evde girmiş fotoğrafa...




Evimizin 2. kat balkon manzarası...




Evimizin 2. kat balkon manzarasının devamı...




Evimizin bahçesindne çayır, bizim orada ise çayluk ( çaylık ) derler...

6


Amcamların eve giderken bir manzara, bizim evin arkasıda çıkmış ( en yakın olan )...




Amcamın evinden manzara...





Amcamı ve eşini 17 ağustos 99 depreminde kaybetmiştik, geçenlerde de genç yaşta oğlu vefat etmişti, hatırlarsanız Oktay Sarı diye bahsetmiştim. O sene Oktay abim yaşıyordu tabi. Onların eve çıkınca kendimi çok kötü hissettim, kimsecikler yoktu oralarda. 'Amcam yaşasaydı muhakkak gelirdi' köyüne diye düşünmüştüm o zaman. Şimdi ise o eve gidilmez, her yanı anı...

Amcamında evinin fotosu vardı ama kaybetmişim bulamadım, oğullarından istedim oda şimdilik bulamadı ama bulursa bana yollayacak bende yayınlayacağım. Evin resmi yerine karadenize özgü bi meyve olan karayemiş resmi yolladı bana (netten alıntı olabilirmiş ). Bir canım çekti anlatamam. Üzüm salkımı gibidir ama tadı çok farklıdır, üzüme benzemiyor yani...
Devamı olacak...
Yorumlarınızı bekleyeceğim....

2 yorum:

Serra dedi ki...

Acaba bu karayemis dedigim koyu lacivert , uzumden ufak taneleri olan bir meyve mi? Burada cok olan bir meyve, hafif mayhos olur tadi ilk ciktiginda. Gecen gun gazetede karadeisde de yerel bir meyvedir diye yaziyordu; dedim kendi kendime bak goruyor musun bu guzelim meyveyi kendilerine sakliyorlar. Oysa ne guzel olurdu, Istanbul'a da cok cok gonderseler. Ben hic salkiminda gormedim; cilek gibi tek tke toparlaniyor, kutuda satiyorlar. Acaba sizin bu karayemis benim bu bhasettigim meyve midur?

Adsız dedi ki...

Karayemiş adı üstünde kara bir yemişimizdur. Kara dediğime bakmayın üzüm gibi. Mayhoştur evet. İnsanın ağzı uyuşur yerken. Çekirdeklidir aynı zamanda. Şeker hastalığına da iyi gelir. Rahmetli dedem dikmişti. Yalova Altınova'ya yolunuz düşerse Hamit Sncaktutan'ın evini sorun. Karadeniz karayemişinin hasını afiyetle midenize indirin. Şu ara tam zamanı ve maaşallah mevlam vermiştevermiş. Şeker hastalığı olan olmayan konu komşu akraba sormaksızın gelir alırlar. Dedemin ruhuna değsin.Yine gevezeliğim tuttu. Yazdım da yazdım. Sürç'i lisan ettiysek affola kuzencim.
Sevgiler........MİNEyoung